Κατηχητικές Συναντήσεις I. N. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Το Χρώμα της Αγάπης: Παιδικές ζωγραφιές φτάνουν σε παιδιά κατηχητικών σχολείων από πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

 αγάπη και η συμπόνια ανθίζουν σε κάθε δύσκολη περίσταση, ανοίγοντας τον δρόμο για την αλληλεγγύη και τη συναλληλία. Στο πνεύμα αυτό, παιδιά, μέλη των Ενοριακών Δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, αποφάσισαν να μοιραστούν λίγο από το χρώμα της ελπίδας με τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας στη Θεσσαλία.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες, με τα πινέλα τους και τα χρώματά τους, δημιούργησαν μια σειρά από ζωγραφιές γεμάτες αγάπη, ευχές και αισιοδοξία. Κάθε έργο τους είναι μια μικρή καλλιτεχνική αφήγηση, μια αγκαλιά από χρώματα που μεταφέρει μηνύματα ελπίδας και αγάπης.

Οι ζωγραφιές αυτές, συγκεντρωμένες με αγάπη και φροντίδα, μέσω της Ιεράς μας Μητροπόλεως δρομολογήθηκαν να φτάσουν σε παιδιά-μέλη κατηχητικών σχολείων από πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας.

Η τέχνη έγινε γέφυρα που συνδέει ανεξαρτήτως αποστάσεων. Αυτή η πρωτοβουλία μας υπενθυμίζει ότι ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα μπορούν να αποτελέσουν πηγή ελπίδας και Αγάπης Χριστού ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Με αυτή την απλή πράξη αγάπης, τα παιδιά μας μας θυμίζουν ότι η αλληλεγγύη είναι ένα πολύτιμο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους, ακόμα και μέσα από μια μικρή, χρωματιστή σελίδα.

Ας συνεχίσουμε να είμαστε πηγές φωτός και χρώματος στις ζωές των άλλων, γιατί είναι μέσα από την αγάπη που κτίζουμε γέφυρες και αναδεικνύουμε το πιο όμορφο πλευρό της ανθρώπινης φύσης.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Scroll to Top
Skip to content